Dusan Svilar ne peva u folkotekama, a ne vole ga u Beogradu

Dušan Svilar (20), pobednik takmičenja „Zvezde Granda“ pre tri godine, nastupio je nedavno sa subotičkom filharmonijom, povodom proslave Dana grada. Osim svojih pesama, sugrađanima je otpevao i jednu Bočelijevu ariju, ali je publiku oduševio i duetskom pesmom koju je izveo sa operskom pevačicom Piti Katalin iz Budimpešte.

Ljubav i podrška: Dušan sa devojkom

– Bio je ovo jedan od mojih najlepših mojih koncerata. Počastvovan sam što sam nastupio sa subotičkom filharmonijom koja postoji 100 godina, jer je to nešto posebno. Bez obzira što sam pop pevač, klasična muzika mi je vrlo bliska i uskoro nameravam da upišem muzičku akademiju. Iako sam bio bolestan dao sam sve od sebe da što bolje otpevam i dobio ovacije u rodnom gradu – priča Svilar.

 

On je nedavno je objavio album „Nisam ja dobrovoljni davalac suza“, koji je gotovo rasprodat, ali nije sve onako kako je planirao.

– Zadovoljan sam pesmama i prodajom albuma, ali imam problem sa beogradskim radio- stanicama. One koje puštaju pop muziku bojkotuju me, jer sam pevač „Granda“. Mada su sve numere u pop maniru, ni jedna zabavnjačka stanica ne želi da pušta moje pesme. A, one koje emituju narodnu muziku opet me bojkotuju, jer su mi pesme zabavne. Mene to ne vređa, ali zaista ne mogu da verujem da ne žele da ulože minimum napora da preslušaju pesme i vide o čemu je reč, pa sam prepušten sam sebi.

S druge strane Svilarove pesme su među najslušanijima na radio- stanicama u Vojvodini, Bosni, Makedoniji, pa čak i Hrvatskoj.

– Od početka sam se predstavio kao pop pevač i ne želim ništa da menjam u muzičkom stilu. Verovatno je to razlog što sam slušan u skoro svim gradovima Srbije osim u Beogradu, kao i van granica naše zemlje.

Dušan ističe da nema nikakvih problema sa Sašom Popovićem i da se ne plaši za svoju sudbinu s obzirom na poslednja dešavanja u „Grand produkciji“.

Duet sa Piti Katalin: Nastup u Subotici

– Nikada do sada nisam imao problema. Ja sam pevač „Granda“, ne strahujem za svoj status u ovoj kući jer sam uvek bio fer, radim svoj posao i ne verujem da će biti problema – kaže Svilar i dodaje da mu ne smeta što zarada od nastupa ne ide samo njemu.

– Od svakog koncerta dobijam svoj deo zarade. Tezge mi zakazuje moj menadžer Gane Pecikoza i nemam nikakav problem zbog toga. Sa „Grandom“ sam sklopio ugovor na devet godina i poštujem sve što piše u ugovoru.

Ne pevam u folkotekama

Zašto uglavnom nastupate u domovima sindikata, na trgovima i domovima kulture?

– U folkoteke me ne zovu, jer sam pop pevač, a u Srbiji nema više klasičnih diskoteka, gde bih mogao da zabavljam publiku. Ali, ne žalim se, jer hvala bogu imam posla i ljudi me zovu na nastupe. Sve su to lepa mesta gde je prijatna atmosfera. U poslednje vreme nastupam sa Kemalom Montenom i srećan sam zbog toga. Pevati sa tako velikim pevačem kao što je Kemal je velika čast – ističe Svilar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *