Era i Drljaca organizuju 11. kupusijadu

Futoška kupusijada 11. po redu ove godine ima dva organizatora, koji istog dana u subotu 30. oktobra na dva mesta priređuju tamkmičenje u kuvanju jela od slatkog kupusa. Obe počinju u 10 časova

i imaće bogat kulturno umetnički program, između ostalih i zvezde Grand produkcije, narodne pevače Andriju Eru Ojdanića i Boru Drljaču.
Ojdanić će pevati ispred sportske hale na priredbi koju organizuje tamošnja Mesna zajednica, a Drljača u centru mesta na platou ispred Kulturno informativnog centra (KIC) „Mladost“. Tu Kupusijadu organizuju KIC , tamošnja Poljoprivredna škola i Udruženje „Futoški kupus“. Oni će prirediti i Prvi susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije.
Direktorica KIC Ljiljana Mamula juče je promovisala ovu privrednu i turističku manifestaciju u Turističkoj organizaciji Novog Sada rekavši da će u subotu u podne biti proglašena najveća Futoška glavica kupusa, a u 14 časova da će biti proglašen najbolji kuvar. Član Gradskog veća za zdravstvo, kazala je direktorica, Aleksandra Novakov Mikić će označiti početak priredbe.
Mamula je ponovila da se dve odvojene manifestacije organizuju samo zato što Mesna zajednica nije na vreme poslala pozive za priredbu i da je Savet Mesne zajednice isključio iz organizacije ove kupusijade KIC, Poljoprivrednu školu i Udruženje „Futoški kupus“, ali da ne zna razloge zbog čega je to učinjeno.
– Očekujemo da za Kupusijadu od Grada dobijemo do milion dinara, ta suma je bar do sada bila izdvajana – rekla je Mamula i dodala da je Grad 2008. godine platio 800.000 dinara za ovu priredbu.
Ostoja Novaković, zamenik predsednika 11. kupusijade koja će biti ispred sportske hale kaže da oni neće od grada dobiti ni dinara, jer je politika umešala prste čak i kada je kupus po sredi. I oni će u sklopu programa proglasiti najveću Futošku glavicu kupusa i najboljeg kuvara, ali sve u 14 časova.
– Do sada je Mesna zajednica bila isključivi organizator a ostali suorganizatori. Tako smo hteli da bude i ove godine uz uvažavanje ostalih učesnika kojima smo prepustili da samostalno osmisle program priredbe, što su činili do sada, ali su to ove godine odbili – kazao je Novaković i dodao da je lane u Savetu Mesne zajednice sedelo 15 radikala i jedan demokrata, a da je ove godine drugi sastav, deset naprednjaka, pet iz Demokratske stranke i jedan član iz SPO.
– Kupus je stariji od političkih partija i bar na ovoj privrednoj i turističkoj manifestaciji trebalo je da budemo zajedno i to u čast kupusu nadaleko poznatom futoškom brendu od kojeg Futožani mogu lepo da zarade i žive – zaključio je Novaković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *