Zvezde Granda Luduju u Budvi

Reporter „Novosti“ na plaži u Budvi, gde je najviše turista iz Srbije. Mladi na pesku svakodnevno prave žurke

 

ŠTA to sve privlači turiste da svakodnevno prevaljuju po desetak kilometara od Budve do uvale Trsteno, male plaže, skrivene među stenama Donjeg Grblja?

Reporter „Novosti“ uverio se da je plaža, skrivena u uvali od pogleda radoznalaca, pravo mesto za mlade koji letuju duž Budvanske rivijere, ali i Boke Kotorske. Ispred peščanog žala u moru – drvene platforme. Na njima stolovi i stolice za osveženje i ručavanje, iznad kojih „stražare“ raznobojni suncobrani. Okolo, stolovi u vodi, na njima su kokteli kojima podižu raspoloženje dame u bikiniju i njihovi pratioci.

Preplanule lepotice i mišićavi momci su po ceo dan u vodi, a njihove zaveslaje prati muzika – odabrana, prilagođena ambijentu i željama kupača. Za nju se brinu di-džej Aco i njegove kolege Stefan i Pero, ali ima i muzike uživo. Mladi zabavljaju mlade, pa tako ovde nastupaju zvezde „Granda“ Dinča, Darko Lazić, Bane Mojićević, Bojana Šarović, Ivana Pavković, Jelena Gerbec, Mirjana Aleksić

– Sve su ovo osmislili mladi, gosti koji godinama dolaze i dovode svoje prijatelje – dočekuje nas Dragan Pićan, zakupac plaže. – Po njihovim idejama je ovde sve urađeno. Tesna plaža je produžena, ali ne prema kopnu, već ka pučini. I tako je „uveden“ ples u vodi, dnevne žurke, ali ne kao obavezna disciplina.

Ovde ne važi ona koliko para toliko muzike. Pesma i igra su gratis, a ko želi dobru morsku ribu sa gradela, može je probati na celoj „trasi“, od plaže ka pučini. Konobari je iznose na platformu, stolove koji su postavljeni u hladovini stena koje natkriljuju plažu. Za one sa manje novca, tu su pljeskavice i druga brza hrana sa roštilja.

Trsteno okupiraju kupači od ranog jutra pa do zalaska sunca. Kupaju se kao retko gde drugde u ritmu starih i novih hitova.

Na pitanje ima li i letos najviše gostiju iz Srbije, domaćin Pićan, uz smešak, kratko odgovara: – Osim nas troje, svi su iz Srbije. Ovo je njihova plaža!

POZNATI GOSTI

U UVALU Trsteno svraćaju i te kako i poznate ličnosti. Pre nekoliko dana ovde je s prijateljima boravio i poznati fudbaler Mančester sitija Mario Baloteli, koji je kazao da ga krajolik neodoljivo podseća na njegovo rodno mesto u Italiji, kao i njegov odskora klupski drug, doskorašnji štoper Partizana, crnogorski reprezentativac Stefan Savić. Dolazio je letos otac prvog svetskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan, Duško Ivanović, trener španske Kahe Laboral…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *